Εκδίδουμε Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και, παράλληλα, σας προτείνουμε τρόπους για το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε ενεργειακά το κτίριό σας.


Έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης

Ενεργειακά Πιστοποιητικά:Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και γρήγορα την έκδοση των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, όπως απαιτεί ο νόμος για την πώληση ή την ενοικίαση του ακινήτου σας.

Στην εταιρία μας, η Ενεργειακή επιθεώρηση γίνεται από ενεργειακό επιθεωρητή–πολιτικό μηχανικό, εξουσιοδοτημένο από το ΥΠΕΚΑ για την κατάταξη του κτιρίου σας σε μια από τις καθορισμένες ενεργειακές βαθμίδες.

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Ενεργειακές αναβαθμίσεις: Κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί το διαμέρισμα ή το κτίριό σας να αναβαθμιστεί ενεργειακά, ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και ρεύματος.
  • Να έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία το ακίνητό σας.
  • Να συμβάλουμε όλοι στη μείωση ρύπων στο περιβάλλον.

Κάνουμε την πρόταση πράξη και αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται για την ενδεδειγμένη αναβάθμιση στο δικό σας κτίριο!

Πώς γίνεται: Μετά από αυτοψία, την οποία διενεργεί ο ενεργειακός επιθεωρητής, γίνεται η μελέτη της ενεργειακής επιθεώρησης, ώστε το κτίριο να καταταχτεί σε μία ενεργειακή κατηγορία. Ο επιθεωρητής προτείνει λύσεις, για να ανέβει ενεργειακά το κτίριο σε μία καλύτερη κατηγορία.

Συνηθισμένοι τρόποι ενεργειακής αναβάθμισης είναι:

-Εξωτερική θερμομόνωση: Τοποθετείται θερμομόνωση στην εξωτερική πλευρά των εξωτερικών τοίχων του υφιστάμενου κτιρίου και, ανάλογα με την περίπτωση, τοποθετείται μόνωση στην ταράτσα ή και στην πυλωτή εξωτερικά, κάτω από το δάπεδο του α’ ορόφου.
-Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων: Γίνεται αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα συνήθως αλουμινίου, με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες.
-Τοποθέτηση ηλιακού συλλέκτη.
Άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να αναβαθμίσουν ενεργειακά το κτίριο είναι η αντικατάσταση του λέβητα, η τοποθέτηση τεντών στους εξώστες κ.λπ.

Τα Οφέλη:

Το όφελος από κάθε παρέμβαση που γίνεται για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου είναι πολύ μεγάλο:
– Στην εξοικονόμηση καυσίμου και ρεύματος για τη θέρμανση, τον κλιματισμό του κτιρίου και την παραγωγή ζεστού νερού.
– Στη μειωμένη εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον.
– Στην αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου.